PRISTATYMAS
NEMOKAMAS
Perkant daugiau nei už 45 EUR
Turite klausimų?
8 686 33532
Parašykite mums el. paštu:
info@madnuts.lt
Pirkti

Migdolų riešutai (Nonpareil, dideli, šviesūs), JAV, 500 g


  • 5.90€


Dideli, šviesūs, nonpareil rūšies riešutai.


Migdoluose  gausu vitamino E ir mineralų: kalcio, magnio, fosforo, kalio. Jie  - puikus maistinių skaidulų ir baltymų šaltinis. 

Apie 70 %  riebalų, esančių migdoluose, yra mononesotieji - sočiųjų riebalų pakeitimas nesočiaisiais riebalais mityboje,  padeda palaikyti normalią cholesterolio koncentraciją kraujyje. Mononesotieji riebalai dominuoja Viduržemio jūros regiono mityboje, kurios principų ,remdamiesi gausybe tyrimų,mokslininkai pataria laikytis žmonėms, besirūpinantiems savo širdimi.

„Kai kas ir dabar atsisako migdolų dėl juose esančių riebalų. Žinoma, migdolai turi riebalų ir kalorijų, bet valgomi saikingai jie padeda numesti svorio (tyrimo metu buvo lyginamos dvi žmonių, suvartojusių tokį pat kalorijų kiekį, grupės ) – jei tam tikrą suvalgomų kalorijų kiekį pakeisime tokiu pat kiekiu kalorijų, gaunamų iš migdolų, svorio priaugsime mažiau. Mokslininkai  mano, kad migdolų ląstelių  sienelės neleidžia pasisavinti dalies maistinių riebalų.“ (Jonny Bowdenas, Ph. D.,C.N.S. „150 sveikiausių produktų Žemėje“)

Manoma, kad migdolai dažniausiai vartojami ir labiausiai mėgiami riešutai. Juos valgė senovės Babilone, jie minimi hetitų rašto paminkluose, šv.Rašte. Iki Mino laikų jie išplito visoje Graikijoje. Antikos laikų graikai migdolus sugrūsdavo ir sumaišydavo su medumi – taip jie gamindavo romėnų pamėgtus marcipanus. Manoma, kad viduramžiais pasninko metu migdolai pakeisdavo draudžiamus valgyti mėsą ir pieną. Daugiausia migdolų išauginama ir surenkama Kalifornijoje, į kurią šį riešutą atvežė ispanų misionieriai.


100 g produkto maistinė ir energetinė vertė: 2774 kJ/663 kcal; riebalai – 52 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių – 4,7 g, angliavandeniai – 20,5 g, iš kurių cukrų – 6,6 g, skaidulinės medžiagos – 8,1 g, baltymai – 24,2 g, druska – 0 g.

Kilmės šalis: JAV.